Vi på Ekerömarkisen hjälper dig med monteringen av din solskyddsprodukter så att du kan luta dig tillbaka och lita på att slutresultatet blir perfekt.
Låt våra professionella installatörer hjälpa dig när det är dags att installera din gardin- eller solskyddsprodukt.

ALLTID SKRÄDDARSYTT OCH PROFESSIONELLT INSTALLERAT

Vill du vara säker på att din nya produkt kommer på plats och installeras korrekt? Låt vårat team av experter ta hand om installationerna.

När du köper en produkt från Ekerömarkisen erbjuder vi dig alltid möjligheten av professionell montering. Vår installationsservice är idag centraliserad till Stockholm men kan även erbjudas över hela Sverige efter överenskommelse.

Kontakta oss så berättar vi gärna mer om våra installationer och installationsanvisningar.

vill du hest klara dig själv?

Ekerömarkisen rekommenderar att du låter en expert mäta dina fönster och montera dina gardiner för att säkerställa bästa passform och funktion. Vill du hellre göra det själv? Läs våra tips & råd nedan.

*Tänk dock på att om du som kund mäter själv så är det också du som är ansvarig för eventuella fel som kan uppstå. Därför rekommenderar vi alltid att du låter oss sköta mätning.

måttinstruktioner - gör det själv: solskydd i/på/runt nisch

1. Mät alla fönster mycket noga. Mät fönstret i vågrät riktning längst upp, i mitten och längst ned. Mät det i lodrät riktning på vänster och höger sida samt i mitten.

2. Komplettera med att även mäta fönstret på diagonalen. Alla mått tillsammans visar om ditt fönster är rakt eller ej.

3. Om ett fönster inte är rakt, överväg då en utanpåliggande montering med produkten fäst ovanför själva fönstret.

4. Om din produkt inte rullas/dras upp rakt kan det vara så att fönstret är snett. Många rullgardiner har en extra tung underlist. Den går att flytta för att kompensera för den sneda fönsterkarmen och därigenom förhindra att gardinen rullas upp snett

måttinstruktioner - gör det själv: gardiner

Att mäta vilken längd du ska ha på dina gardiner gör du enklast genom att mäta från själva hängpunkten och ner. Ex, vid gardinskena/gardinstång mäter du från underkanten ned, då det är i underkanten du fäster dina glid & fingerkrokar. Bredden mäter du lättast genom att mäta hela gardinskenan/gardinstången. Har du en lång skena som sträcker sig flera meter över ett rum som inte ska ha gardiner på alla ställen, är det bra att mäta bredderna för de positioner som ska täckas med gardiner - dvs de täckande bredderna.


Undvik tumstock och använd alltid ett måttband av stål, då det ger mer exakta mått. Ange alltid måtten i millimeter – och gör mätning två gånger för att säkerställa att samtliga mått är korrekta